Most komolyan ennyire hülyének néznek minket? Vagy ennyire hülyék lennénk? Ezredjére is simán benyaljuk ezt? Kiszel Tünde reggel buszra vár, hogy megy a tehenészetbe? Én kérek elnézést.

A TV2 ismét nagyot alkotott, ez nem vitás. Egy olyan fél-realityt csinált újfent, amilyet szokott. Egy szépen előre megkoreografált, „celebekkel” telitűzdelt agyatlan népbutítást, melynek a fele sem igaz.
Ezúttal Celebműszak néven helyezett el a csatorna magyar sztárokat (borzasztó ez: magyar sztár, megölöm magam) egy számukra úgymond ismeretlen környezetben. Jelen esetben egy normál, polgári foglakozás keretei között, mely vélhetően nem lehet szellemi tevékenységre alapozott munka, hisz azt már talán tényleg nem nyelné le Isaura országa fenntartások nélkül.

így viszont lehetőség van arra, hogy az ismertebb arcok az életük nagy részét kitöltő semmittevés helyett, megírt forgatókönyv szerint eljátsszák, hogy ők is tudnak „dolgozni”. Ezen a héten ismét olcsóbb adásról van szó, mivel Tilla (akinek Pánik c. filmje méltatlanul kevésre értékelt), mint a TV2 egyik állandó „arca” (atyaúristen) az egyik főszereplő. Az Újpest szertárosa/focistája/mindenese lesz egy időre (Kovács Zoli, gyerekek? Vicces.). Mellette a csatornához közel álló (gyaníthatóan laza keretszerződésben mozgó) Fekete Laci büntet, mint esküvőszervező.
No comment.
Ja igen. A legjobb kimaradt. Kiszel Tünde. Egy mezőgazdaságban segít be ezen a héten.
Persze, hihető.

De nézzük, miről is van szó tulajdonképpen. Egy úgynevezett magyar celeb egy napon keresztül „kivetkőzik” saját valójából és egy hétköznapi foglalkozás keretében próbál helytállni. A TV2 ezt 5 részben tálalja fel nekünk, azaz minden este kapunk egy 25 perces blokkot a történésekből.
Miért nem hagyják már ezt abba? Kit érdekel ez?
De az elkoptatott szófordulatok helyett nézzük meg ezt egy másik szemszögből. A celebek szemszögéből. Nekik ez a legjobb. Pénzt kapnak azért, hogy szerepeljenek ilyen és ehhez hasonló, szánalmas műsorokban. Ezzel ráadásul a bulvárkörforgásban marad a nevük és továbbra is fenntartják az érdeklődést nullához konvergáló tevékenységükkel önmaguk felé (ebben Kiszel Tünde tűnik verhetetlennek, valaki mondja el végre, hogy ő miből él vagy mivel foglalkozik). Tiszta haszon. Ha celeb lennék, bolond lennék kihagyni egy ilyen felkérést. Sőt, én adnék tippeket mindenféle, velem foglalkozó műsorok készítésére.

Ne feledkezzünk meg azonban mai műsorunkról. Tilla cipőt tisztít, vonalat fest az Újpest pályáján. Remekül elvihog, ahogy szokott, talán egy kicsit izzad is, mivel ő még megpróbálja valamennyire komolyan venni magát. Vele ellentétben Fekete László, Magyarország egykori legerősebb embere mára egy rutinos bulvártahóvá nőtte ki magát. Semennyire nem erőlteti meg magát. Valamiféle esküvőszervezőként találkozik egy kellően kifestett nővel egy kerthelyiségben, majd harisnyát vásárol egy üzletben. Úgy mégis, mi a jó élet ez? De a legjobb még hátravan. Tündike majdnem könnyezve asszisztál egy tehén ellésénél. Láthatóan az ezzel foglalkozó igazi személyzet sem tudja hova tenni a dolgot. Furcsa pillantások kereszttüzében méregetik Donatella anyukáját, aki végül Hubának nevezi el az újszülött szarvasmarhát. Gratulálok. Ennél csak a következő adás beharangozója lett gagyibb. Tünde férfiak után érdeklődik és az asszonyok átverést készítenek elő. Ugye nem hiszi el senki, hogy ez valós? Könyörgöm, valaki mondja, hogy ez iszonyú kamu.

Valaki mondja meg, mér’ szép az élet.

Nos, nem az ilyenek miatt. Gyaníthatóan ezrek ülnek a tévé előtt és elégedetten kortyolnak még egyet a sörükből, hogy most jól kitolnak Kiszel Tündével. Ha ez igaz, nincs miről beszélnünk. A TV2, illetve bármilyen másik csatorna bulvárműsorai létjogosultságot nyernek és megint ugyanazok tömik meg saját zsebeiket.
Csak negatívkodok itt.
Ahelyett, hogy celeb lennék én is. Nyomulnék dzsungelekben, vetélkedőkben, Fókuszokban és talán öregedő lantművészként feleséget is keresnének nekem (na ez lesz mindennek az alja). Én mondom, emberek, még a celebvilág peremére is érdemes bebiciklizni (helló, Puskás Peti), mert vannak olyan hülyék, akik elhiszik, hogy vagyok valaki.

Ajánlott irodalom:
Móra Ferenc: Kincskereső Kisködmön

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemozi.blog.hu/api/trackback/id/tr301382409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása