Amikor azt hinnénk, hogy vége, hogy nem lesz több, akkor biztosan ránk lőcsölnek egy újabb kamasz hepajt. Ez így a harmincat taposva már perverz élvezetnek számít. Persze mindig érkezik egy generáció, akinek be lehet még adni a cumit. Ezek a tinik tátott szájjal, ácsingózva bámulják azt, amit a mi korosztályunk már ezerszer átélt, ezért is lehet immunis rá, fel sem szisszen, meg sem rezzen tőle.

Jönnek is szép számmal a kamaszok, a fiatal szerelmesek, az ember már nyugdíjasnak érzi magát a nézőtéren, így aztán inkább félszegen meghúzódik a sarokban. Az alapot jól elhintették az évek folyamán, nem kell tehát kikaparni a gesztenyét., megy minden a maga útján a tuti panelek szerint. A Szextúra már a címében megidézi a Cooltúra nevezetű tini road-moviet. Ha pedig a történetet is alaposan átrágjuk, azonnal észrevesszük, hogy kis kiigazítással szinte ugyanazt kapjuk. Ez viszont túl egyszerű lenne, ezért bele kell keverni némi Amerikai pités utánérzést, csak még gusztustalanabb és alpáribb poénokkal. De ha ez sem lenne elég, kissé langyos és elkoptatott PR-akcióként a plakátról visszaköszön egy sokat sejtető fél mondat: cenzúrázatlan változat. Aki túlburjánzó erotikában, vagy tüzes szex jelenetekben gondolkodik ennek hallatán, az nagyot fog koppanni. Négy pár csöcs, két pucér férfi segg, és egy tekintélyes méretű, duzzadt herezacskó menekült meg az ollótól, ami a mai fiataloknak – tekintve a hazánkban fogható szép számú pornócsatornát – már meg sem kottyan.

Egy tizennyolc éves kölyök Amerika egyik végén, a chaten próbál ismerkedni, annak érdekében, hogy elveszítse a szüzességét. Kicsit félénk, kicsit szerencsétlen, nem igazán ragadnak rá a csajok. A neten viszont összeakad egy szőke bombázóval, aki azt ígéri, hogy amennyiben elmegy érte vagy 600 kilométert Knoxville-be, azt tehet vele, amit akar. Főhősünk először nem különösebben vágyik az útra, mondhatnánk, hogy berezel, de meggyőzi a jó barát, mivel megneszeli ebben a csajozás lehetőségét. A csapat nem lehet teljes nő nélkül, csatlakozik így hozzájuk egy helyes kis barna, aki mindkettőjükkel haveri viszonyt ápol.

Kamaszkori kríziseink, pubertáskori zavaraink, serdülő hormonális vágyaink felnagyítva, ahogy azt a tengerentúlon elképzelik. Képmutatás lenne ugyanis azt hinni, hogy ebben egy csöppnyi valóság van. Mit is mutatnak itt fel szórakoztatás címén? Nos, merevedő dákókat, amit dudorodó gatyák jeleznek, ágyba rejszolást, melynek nyomain elcsúszik a leendő mostohaanya, kotonvásárlást, és megfőtt motort levizelő kamaszokat az országút kellős közepén. A felsorolás korántsem teljes, de kár lenne több időt pazarolni rá. A gusztustalansági versenyben a Szextúra természetesen dobogós helyen végezne, azonban ez elvárás, hiszen valamivel ki kell tűnni a hasonszőrű társai közül.

Az ordenáré poénok középpontjában a szex, hiszen ez mozgatja meg a világ fantáziáját (a háborúk mellett), és a tinik is korán kezdik mostanában, miért ne lehetne serkenteni ezt. A karakterek pontosan követik az e téren kialakult hagyományokat. A főszereplő ugyanolyan lúzer, mint Jason Biggs, csak éppen nem az almás pitét, hanem a bokszzsákot kúrogatja. Van egy Stifler-szerű komája, aki ugyan hájas, és kicsit sem amorózó típus, de a szövegével megszédíti a gyengébbik nem képviselőit. Na és ő ad szexuális leckéket kétbalkezes spanjának. Bezavar a képbe egy bátyuska, aki állandóan keresztbe tesz az öcsinek, ráadásul azt gondolja róla, hogy homokos, ami olaj a tűzre a szemében. Nem nehéz kitalálni kiről derül ki a végén, hogy a saját neméhez vonzódik. Női vonalon szépséges sihedereket sikerült összeválogatni, ennek tetejébe némelyik nem is túl szégyenlős.

Az pedig megint nem igényel nagy képzelőerőt, hogy a legjobb barátként funkcionáló barna, vagy a netes szőke mellett dönt főhősünk. A lényeg, hogy a régen áhított dugásra is sor kerül, így főhősünk megszabadul végre a nyomasztó teherként rá nehezedő keresztjétől. A kalandok meglehetősen kényszeredetten illeszkednek egymáshoz, a cselekmény fonala több ponton majdnem megszakad, csak nagy kínok árán sikerül tovább göngyölíteni. Az alkotók felületesen belecsempészik a történetbe a férfi-nő kapcsolat problémáinak boncolgatását (barátok legyünk, vagy szeretők). Egy kis adalék arra, hogy ezt mennyire vegyük komolyan: az idős nő a börtönben pisálás közben oktatja ki erről főhősnőnket. A megszokott rocknak csúfolt zenét most az egyik aktuális tini kedvenc a Fall Out Boy szolgáltatja, mely még megjelenésével is megtámogatja a kamasz felvonulást.

Hollywoodban van egy rakás ambiciózus színészpalánta, a Szextúrába is jutott bőven belőlük. Azon valószínűleg nem gondolkoznak el, hogy ezzel egyfajta karanténba zárhatják magukat, örülnek, ha feladatot kapnak. Josh Zuckermann semmivel sem nyújt többet, mint a már említett pités Jason Biggs. Amanda Crew legalább szép és bájos. Seth Green olyanfajta ifjú titán, akiből soha nem lesz normális, komolyan vehető aktor. Az egyetlen ismertebb név James Marsden, akit legutóbb a 27 idegen igenben láthattunk. Ott sem volt olyan rossz, pláne a filmhez képest, itt meg kifejezetten jó, kiderül, hogy komédiázásban elég ügyes.

A Szextúra első negyedórájában még kiülhet némi vigyor az arcunkra. Aztán tobzódunk a műbránerekben, takonyban, nyálban, kakiban, anál és orál szexre történő utalásban. Ma elég ennyit nyújtani, hogy agy kamaszforma lány úgy visongjon a nézőtéren, hogy attól félünk összehugyozza magát. Legalább ő jól szórakozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemozi.blog.hu/api/trackback/id/tr41324058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása