A TV 2 folytatja ámokfutását. Az a csatorna, amely gyakorlatilag képtelen nézhető és valamilyen szinten fogyasztható műsort csinálni, még egy szöget bever a saját koporsójába. Minden próbálkozása szinte az első perctől bukásra ítéltetik, az RTL Klub közben pedig röhög a markában, és úgy szívatja, ahogy akarja. Valószínűleg programigazgató gyanánt egy szánalmas bohóc lézeng a Róna utcai épületben, aki leginkább egy félreeső szobában kúrogathatja a csatorna gyakornokait, ahelyett, hogy valami épkézláb ötlettel előállna. És ezért milliókat keres havonta. A kutyának is megérné. Ennyi erővel Fekete Pákó is oszthatná az észt „add ide a didit, én a didit oda nem adom” és közben csokifaszokat dobálna szerte szét a stúdiókban.

A legújabb kísérlet intrója maga a katasztrófa. Két kifent és agyoncicomázott spiné egy borzasztóan nyálas, rágógumi ízű zenére, élveteg tekintettel bámul a kamerába, miközben valami szerelmi bájitalt kotyvaszt. Olyan ez, mint egy keletnémet szexműsor promója közvetlenül a berlini fal leomlása előtt. De ne sértsük meg őket, ennél még akkor is igényesebbek voltak. Aztán a címtől gyakorlatilag rájön az emberre a cifra fosás. Mi ez a Macsólabor? Erőltetett keménykedés, ami hamarabb lelepleződik, mint David Merlini (reméljük nem jön elő a süllyesztőből, itt van helyette Danny Blue) ócska trükkjei.

Mit látunk az első percekben? A bevezetőből megismert hölgyemények sétálgatnak és suskusolnak egy plázában. Azt persze nem tudjuk meg, hogy miről megy a traccsparti, mert ehelyett egy narrátor nyomja a süket szöveget. Jönnek tehát a megszokott szakállas, végtelenül bumfordi szösszenetek, régről bevésődött rádiókabarés áthallások. Kínszenvedés magas fokon, amire még rátesz egy vödörrel, hogy hamarosan megjelenik Sanyi a mai áldozat. Sanyi enyhén szólva sem egy Adonisz. Inkább egy elhízott értelmiségi benyomását kelti a kőbányai panelből, aki még mindig a szülei vérét szívja, és közben minden este filmet néz sörszopogatás kíséretében a másik szobában. Látkép a 80-as évekből. Jaa, hogy 2009 van? Az mindegy. A nézőnek ennyi is elég.

Szóval Sanyika azt kéri a két „jótündértől”, változtassák őt át királyfivá, hogy végre el tudja küldeni a fényképét a neten becserkészett bombázójának. Sanyi azért viszonylag összeszedetten beszél, kicsit pösze de talán még jópofa is lenne, ha hagynák kibontakozni.  A két csaj azonban természetesen minden áron el akarja vinni a show-t, miközben az egész hacacáréról üvölt, hogy egy megjátszott szemét, amiben mindenkinek pontról pontra meg van mondva, hogy mit kell tennie. És ezek, mint a betanított kutyák csinálják, amire utasítják őket. Sanyit elviszik egy akadálypályára, ahol felvesznek egy-két snittet, amint főhősünk beszarik az erőlködéstől, fetreng, kúszik, mászik. Azért, hogy férfi legyen és ne egy puha pöcs. Ahogy ezt Móricka elképzeli.

A két boszorka pedig közben lenézően és gunyorosan kommentál. Lefogadom, hogy minden mondatukat megírták, annyira természetellenesek, hogy az már fáj. Az egyik Illés Gabriella. Szegeden kommunikáció szakon végzett. Mint nagyon sokan ebben az országban. Havas tanár úr nem ártana figyelni két blogbejegyzés között. Szóval ez a csaj eddig szerkesztő volt például a Dalnokok Ligájánál, a Mr. és Mrs.-nél, vagy a Megasztár 4-nél. Meg tanít a TV 2 Akadémiáján, kenyéradó gazdájánál. Ja persze oda mindenkit beengednek. A kamera előtt egyszerűen szörnyű. Megjátssza magát és szinte súgógépről lesi a szöveget. Mrs. Gönczi azaz Tatár Csilla viszont még őt is alulmúlja. Az egy dolog, hogy szép, de virít róla a tehetségtelenség összes jellemzője. Na ők akarják itt Sanyival elhitetni, hogy a külső nem számít, minden kisugárzás és belső kérdése. Annyira hiteltelen ez a bölcselkedés, amikor ruhákat válogatnak neki, és fodrászhoz viszik, hogy megszabadítsák hosszú fürtjeitől, amit egy rózsaszín (???????) hajgumi fog össze.

Na kik vannak még itt és mártóznak meg a szenny bűzös pocsolyájában? Gesztesi egyik hű követője Szabó „pénzért bármit” Győző és a TV2 Gedeon bácsija, Zsidró Tamás. Egyiknél sincs valami rendben. Szabó arra tanítja Sanyit, hogy miképpen szemezzen egy nővel, és hogyan járjon macsósan az utcán. Szégyen, gyalázat, a gusztustalanság felsőfoka. És ezután Sanyi azt böfögi a kamerába, hogy rájött, lélekkel is lehet hódtani. Teljes off. Zsidró meg jópofizik és szórja a Hal a tortán során már egyszer ellőtt szar poénjait. Meg persze csinál egy olyan fos frizurát, amitől Sanyi még ocsmányabbul néz ki, mint az elején. A végén szerencsétlen Sanyit beültetik egy moziba valami felbérelt modell mellé, aki vállára hajtja a fejét, miközben szívecskék repkednek a levegőben. Erre kevés az, hogy undorító és ízléstelen. Ez annál is rosszabb. Fertő.

Eldugták ezt a műsort éjszakára. Tudták, hogy vállalhatatlan. Kevesen látják. Valószínűleg ez volt az ellenérv. Meg a TV2-nek gyakorlatilag mindegy. Aki látta nem könnyen felejti, és soha többé nem kapcsol rá. Szégyelljék magukat!

Várdy Zoltán kérem mondjon le!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemozi.blog.hu/api/trackback/id/tr771488580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása