Ki adott erre pénzt? Miért? Teljesen hülye? Vagy a magyar filmgyártásban tényleg nem számít a néző, hisz a jó „biznisz” valójában a szponzoroktól összetarhált pénz „fizetés” címen való elosztása? Emberek, mindig van lejjebb. Csak önmagamat ismétlem, de szinte biztos, hogy ennél mélyebbre csak ütvefúróval fogunk jutni. Húú, mély levegő. Nagyon nehéz itt bármit is mondani.
Talán ott kezdeném, hogy a tizedik (!) percben ordítva menekülni akartam. Ez botrány. Sőt, nagybetűvel BOTRÁNY. Nincs mentség vagy kibúvó. Aki ebben részt vett, az többé nem vehető komolyan soha többé.
RIP Rudolf Péter.

Hol is kezdjük ezt a borzalmat? Talán Litkai Gergelynél. Ő követte el a forgatókönyvet, ha ugyan létezett ilyen, illetve ha ugyan tudja mi az. Ki gondolta bármikor, nagyon komolyan kérdezem, hogy ez az ember humoros valamennyire? Kit szopott le és hányszor, hogy lassan megkerülhetetlen tényezővé válik az összes viccesnek szánt filmes vagy tévés produkcióban? Túl vagyunk a Buheramátrixon, ami az utolsó utáni csepp volt a pohárban és ő még mindig a közelben van. Ontja magából a humortalan, semmirevaló gyökérségeket, amin már az óvodában sem röhögnek. Mi több, megagyalnak érte.

Mindegy, ez mind nem számít. Kabay Barna és szupercsapata a hihetetlen mélységeket szántó Papírkutyák után képes még lejjebb ereszkedni. Ki emlékszik már Jób lázadására, Kabay úr? Szisztematikus munkával sikerült önmagát egy bohóccá degradálnia, mert a Szuperbojz mellett nem mehetünk el szó nélkül.

 

Adva van egy gagyi sztori, miszerint egy 20-30 évvel ezelőtt sikeres rocklegenda hazatér Magyarországra (Pozsonyból busszal… - gondolom ez vicces akart lenni), és egy feltörekvő sofőr (?!) ügyeskedésének köszönhetően újra maga köré gyűjti régi csapatát. Ez eddig talán még el is menne, de a forgatókönyv valójában egy nem létező valami. Nem tudjuk milyen időtartam alatt játszódik a történet, miért van egy perc alatt a nappalból éjszaka, majd ismét nappal. Fogalmunk sincs ki, mit beszél, mert értelmetlen és érthetetlen szinte minden párbeszéd. A jelenetek gyakorlatilag ad hoc követik egymást. Az alkotók (úristen) vélhetően azt a kérdést tették fel maguknak, hogy mi lehet poénos és ezt próbálták belepakolni a teljes zagyvaságba. Nos, szerintük az, ha Mucsi Zoltán a szokásos anyázás mellett most meleg, vagy ha Bajor Imre tíz év után továbbra is hiteltelenül alakítja a részeg karaktert.

Elég ebből, uraim.

A levitézlett, a pénzért kutyába lemenő celebszínészek (Sir Gesztesi vezetésével) mellett azonban felháborító Kolovratnik Krisztián játéka. Elképesztő, hogy az általa alakított flegma, nagyképű tahó bárki szerint is rokonszenvessé válhat a nézők számára. Az hagyján, hogy a szövegei valamiféle Csernobil melletti játszóteret idéznek (már megint Litkai), és még az sem érdekel, hogy az egész filmet megmérgező utószinkron botrányosan gyenge, de egy fiatal színésztől talán elvárnék annyit, hogy képben legyen a körülötte lévő világról. Varga Misi karaktere minden csak nem szerethető, Kolovratnik szépen lesüllyed Bajor és Gesztesi szintjére, az általa megformált figura éppen annyira hiteles, mint a „nagy öregek”.
Mint egy tesco-rum az italboltban.
Szánalmasan semmirevaló.

Kerekes Vica nyilván örült, hogy szerepelhet egy „nagyjátékfilmben” és egy kis pénz is áll a házhoz, de valójában nincs is többről szó. Be kell látnunk, hogy az ő tehetsége is kimerül a túljátszott, fiatalon még érzéki színésznőcske minimális szerepében. Ne legyenek illúzióink, aki mostanság a Színművészeti Egyetem (vagy akárhogy is hívják) közelében járt, abból soha nem lesz FILMszínész. Kész. Ezt végre be kéne látni. A tengerentúlon egy darab facsavar is hitelesebb, mint a mi sztárocskáink.

Mit kéne még mondani? Hogy a Magyar Mozgókép Alapítvány vagy az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta ezt a szennyet? Ha ez a közízlés ma hazánkban, barátaim, akkor máris a fejemhez szorítom a Magnumot (hoppá Higgins). Azonban tartok tőle, hogy csak néhány önmagát iszonyú jófejnek képzelő, kellően öntelt és buta ember gondolja, hogy valamit létrehozott. Nekik selyemzsinórt küldenék így a világhálón keresztül.

Haumann Pétertől pedig megkérdezném, hogy meddig hajlandó még elmenni.


Értekelés: -10/10

Ajánlott Irodalom: képtelen lennék ehhez a borzalomhoz bármiféle könyvet is ajánlani

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemozi.blog.hu/api/trackback/id/tr801485542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.10.30. 09:33:30

Még annyit kérdeznék félve, hogy mi a helyzet Stefanovics Angélával. Ő is vállalhatatlan? (Ámbár már ez sem lenne meglepő, a legutóbbi Budapest Bank reklámban már kritikán aluli volt. Emese már az elején sem volt igazán vicces, de a mostaninál azért többet tudott. Jajj, de régen volt az úristen@menny.hu meg a Libiomfi...)

Miigeii 2009.10.30. 09:48:05

A metróban egyszer csak szembekerültem a plakáttal. Kellett egy kicsit ízlelgetnem, hogy egyáltán mi ez, kik ezek, és amint megláttam a gusztustalan, ocsmány, pojáca Bajort, keresztet is vetettem rá, a jó isten őrizzen meg ettől a szartól. A Bajor léte nálam egy darwini ellentmondás. Mit keres ez (még) itt?! nemár.

jeva72 2009.10.30. 09:53:52

húzzatok sorszámot és egyben üdv a klubban.

Lasombra 2009.10.30. 09:55:17

azért lehet még fokozni. láttam egy interjút Bajorral, ahol a riporterek egyből csontig becsókoltak neki, hogy ő mekkora színészóriás (nem az. még színésztörpének is szar.), mire ő válaszul elmesélte, hogy igazából neki a vérében van a rockzene meg a lázadás.
szánalomtenger.

Balaint 2009.10.30. 10:00:16

Mit vártok Abszurdisztántól? Örüljetek, hogy egyáltalán elkészült a film és nem csak simán lenyúlták a lóvét. A Litkei, meg Fajkasházi kijelölt utódja. Kíváncis vagyok, ha elapad a pénzforrás mit tud felmutatni. Szigorúan piaci alapon.

2009.10.30. 10:07:56

Bajor azt játsza, hogy részeg...? Neeeee, gyerekeeeek... :-)))))

lOc (a pasztafáriánus) 2009.10.30. 10:10:45

Bajor szóra sem érdemes, de - kövezzetek meg - én Rudolf Pétert sem tartottam soha színésznek. Egy tehetségtelen, modoros ripacs.

2009.10.30. 10:14:52

és miért 10/10 az értékelés?

2009.10.30. 10:19:42

@Mr. Pither:

ja, azt hittem az csak díszítőminta ;)

larry 2009.10.30. 10:22:42

Litkait én korábban csak vastagon leszartam, de a Macskafogó 2 óta a Góbi sivatagba küldeném vadlópásztornak.

Fisherman 2009.10.30. 10:28:42

Már régóta lehet tudni, hogy a bajor egy ripacs senki,kabayról is hogy egy nulla lett,mit vártatok? Már a plakát is gáz. Mit lehet várni egy olyan országban, ahol a heti hetes a vicces műsor?

Picsasereghajtó 2009.10.30. 10:39:49

Ez az a film, amely címének írásmódja eleve elriasztott attól, hogy meg akarjam nézni. Úgy látszik, szerencsére :)

A Macskafogó 2 viszont szerintem a mai magyar filmes felhozatal üde színfoltja volt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.10.30. 10:54:42

Szerintem elég volt az első fél perces teaser és az ember rájöhetett, hogy ez nem az év filmje, hanem fordítva, az legrosszabbja lesz, az Álom.nettel karöltve.

Deadasfak 2009.10.30. 10:56:34

Litkai Gergelynek általában tetszettek a rádiókabarés szereplései. Ezeknek fényében viszont nem birom elképzelni, hogy nem veszi észre hogy amit csinál az szar. Egyébként tök jó a tréler, ugyanis egy árva féligvicces rész sem jött ki belőle. Ha fél percet nem tudnak egy kicsit is izgalmassá tenni, akkor kiváncsi vagyok (nem) milyen lesz a film.
Pedig a szereposztás jó lehetne. Kálloy Molnár Pétert pl. a szinkron hangja miatt igen nagyra becsülöm (Jack Black, Rowan Atkinson stb.) és színésznek sem utolsó.
Amúgy amerikában egy film mögött van 2-3 (jobb filmeknél 4-5) év meló, és ebből legalább egy az, hogy forgatókönyv. Itt szerintem cakkumpakk volt az egész három hónap. Akkora bukás lesz hogy ihajj. Kérdem én: MIÉRT?! Mert ebből pénz nem jön vissza basszameg.

Zsuuli (törölt) 2009.10.30. 11:00:50

@Deadasfak: ...Kálloy Molnár Péter sajnos elég gyenge sztem mindenben (najó..abban egytértek, hogy szinkronban jó)...de pl. a beugróban is messze rosszabb teljesítményt nyújt, mint a többiek.

bárónaftalin 2009.10.30. 11:02:52

Olyan szarok a kritikák, hogy megnézem.
Mindezt megróbálom előítéletek nélkül, bár a plakát láttán sejtettem, hogy nem egy nívós film lesz.

Duncan Idaho 2009.10.30. 11:08:39

A werkfilmben Kabay azt mondta, szerinte a Mucsi épp olyan, még úgy is mozog mint Mick Jagger. Háháháháhá! Fizimiskára esetleg Ron Wood lehetne...vagy Kabay keveri őket?

Bajor, egy RIPACS, minden filmben ugyan azt a karaktert hozza, ahogy a Rudolf Peti is mostanában. Ahogy a Gesztesi is. (Meg Gálvölgyi is.)Tényleg, miért kötelező minden filmben szerepelnie? Hol, ki látta Gesztesit hitelesen játszani, Shrek hangján kívül?
Sírnom kell, amikor Bajor, vagy bárki más részeget próbál imitálni. Eddig 1x láttam hiteles piás figurát, a Tűzvonalban Blaskó Pétertől. Az SZÍNÉSZET volt (függetlenül a film színvonalától, bár ha a Kabay filmekhez viszonyítjuk, remekmű volt).

És ha már magamhoz ragadtam a szót, ez úton is tiltakozom, hogy Józsa Imre szinkronizálja Nicholas Cage-t (vagy bárki mást), és az ellen is, hogy Szokol Péter felnőtt figurákat szinkronizáljon.

rettentó 2009.10.30. 11:10:44

Nem láttam a filmet, mint ahogy sejtelmem szerint más sem :-), csak a werkfilmet, de egy megjegyzés.

Litkai nem forgatókönyvíró, ezt neki kéne sürgősen belátnia. Ami egy kabaréjelenetbe sűrítve elmegy, az 90 percben nem működik. Haumann Péter és Rudolf Péter Kalandorok (2008) című filmjéből egy az egyben ellopták a figurákat.
Most hirtelen nem jut eszembe humoros magyar vígjáték az elmúlt 30 évből, ami azért szomorú, mert a 30-as, 40-es években, de később is tonnaszámra gyártották a forgatókönyvírók a sablonos, de élvezhető darabokat.
Szerintem mi, a magyarok vesztettük el a humorunkat, a gyenge vígjátékaink csak a tünete ennek kórságnak.

Terézágyú 2009.10.30. 11:13:21

Kedves blogíró,
miből gondolod, hogy ez a film ugyanazon közönségrétegnek készült mint pl. az általad említett Jób lázadása???

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.10.30. 11:20:08

Ahol egy ország fetreng saját könnyeiben, mert megszűnik a danúbijusz, ott mit várunk?!

ibafaipap 2009.10.30. 11:21:25

Magyarországon tökmindegy, hogy milyen filmet csinálsz, mert egy-két kivétellel a jegybevételek alig fedezik a gyártás költségeit. A lényeg a szponzoráció, az államnak meg csak az számít, hogy a színész a mi kutyánk kölke legyen. Rudolf Péter meg a többiek tudják, hogy ez egy fos, szégyelik is magukat, de (főleg a fiatal színészek)gombokért játszanak a színpadon, a színházak vezetőit pedig politikai alapon nevezik ki, nem lehet tudni, hogy jövőre lesz e munkájuk, a kertévék pedig bedarálnak és egy év múlva kiszarnak. Úgyhogy ne csodálkozzunk semmin.

Blackrock (törölt) 2009.10.30. 12:15:00

Számomra az is rejtély, hogy Kabay barna honnan kap az ócskábbnál ócskább filmjeire pénzt????

Vágási Matyi 2009.10.30. 19:23:58

Az megvan, hogy a Port-on látható trailerben Stefanovics Emese villantja a ciciket? Biztos nem hatásvadászatból sűrítették bele abba az egy-másfél percbe... :)

Litkai Gergely a forgatókönyveken kívül hasonló minőségű könyveket is írt, például a 2003-as Buheramátrixot, amiből 2008-ban írt forgatókönyvet a filmhez. Szerintem egy álom vált akkor valóra... :)
Mivel a Comedy Central programigazgatója, egy minimális respekt jár neki.

Remélem ehhez is lesz valami jó kis nyálas filmzene, mint az egy szoknya egy nadrághoz meg a papííírkutyáákhoz. El nem tudom képzelni ki találta ki ezt refrénnek, de már nem lepődök meg!
Spigiboy (vagy inkább Hamvai) remix kötelező!

Ha meg tényleg improv akart lenni nagy része, akkor bajorimitől nem kellett volna elvenni a napi adag háromnegyedét.

Legyél te is sellout! Legyél te is Bors szépe!
süti beállítások módosítása